Hoe is de limousine ontstaan?


We kennen allemaal wel een limousine? Zo een prachtige, lange en stijlvolle wagen, maar hoe is de limousine eigenlijk ontstaan? Wij duiken even de geschiedenis in.

De geschiedenis van de limousine

De eerste limousine werd al gebouwd in 1902. Toen was er van een afgesloten compartiment voor de chauffeur van de limo nog geen sprake. In 1916 werd een limousine voor het eerst duidelijk omschreven: een gesloten wagen met drie tot vijf inzittenden, waarbij de bestuurdersstoel zich buiten bevindt. Pas in 1928 kwam er een stretched limousine op de markt in de Verenigde Staten. Deze werden voornamelijk gebruikt door beroemdheden, in de loop der jaren is er dus niet zoveel gewijzigd...

Wat maakt een limo anders?

De lengte, uiteraard. Een limousine is gebouwd op een verlengd frame en wielbasis. Een limo biedt dan ook heel wat meer zitruimte en vaak is er een voorwaarts- en achterwaarts gerichte bank. Zo kunnen er vlot 4 tot 6 mensen in een limo en is er ook vaak nog een kleine bar voorzien. Er zijn maar heel weinig fabrikanten die vandaag de dag nog limousines produceren. Vaak gaat het om onafhankelijke bedrijven die aan de slag gaan met deze wagens en ze van allerhande snufjes voorzien. Luxueuzer dan een limo maken ze wagens niet.

Waar komt de naam limousine vandaan?

Wel, die naam komt van het Franse Limousine, een regio in Frankrijk. Hier droegen de inwoners vroeger vaak kappen en gewaden, wat doet denken aan de overkapping van een limousine.

Vandaag kan iedereen met een limousine rijden

Waar het rijden in een limousine vroeger enkel weggelegd voor de happy few, kan vandaag de dag iedereen een limousine huren. Heel wat mensen laten zich dan ook minstens één keer in hun leven door een limousine rijden. Een avondje uit, een bruiloft of een vrijgezellen: het zijn stuk voor stuk momenten waarbij een limousine van pas komt. Je kunt er met een heel aantal mensen in en je kunt ook een glaasje drinken. De limo is quasi altijd voorzien van een chauffeur, dus dat is mooi meegenomen.

Wil je zelf eens de onvergetelijke ervaring van rijden in een limo meemaken?

Boek dan vandaag nog je ritje bij All-in Limo Services en geniet van een onvergetelijk ritje. We hebben verschillende modellen staan, dus je vindt vast de limousine die perfect bij je past.

5 goede redenen om een limousine te huren


5 goede redenen om een limousine te huren